Главная » 2015 » Август » 20 » Що робити після ДТП: в Україні зміниться схема
11:22
Що робити після ДТП: в Україні зміниться схема

Моторне страхове бюро України змінить схему роботи з ОСАГО, повідомляє businessua.com/

З Нового року повертати потерпілим гроші за збиток від ДТП за автоцивілкою буде їх власна страхова, а не страхова винуватця.

Таке право їм забезпечить пілотний проект Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) за добровільним пряммим врегулюванням в системі ОСАГО.

Ідея полягає в тому, щоб потерпілий звертався в ту компанію, в якій купував поліс. Компанія відшкодовує збиток своєму клієнтові, відправляє документи в МТСБ і отримує з фонду компенсацію. МТСБУ у свою чергу вимагає покрити витрати у страхової, яка продала поліс винуватцеві ДТП.

Зараз постраждалий від ДТП повинен сам намагатися отримати відшкодування збитку від компанії винуватця. В результаті, у автомобілістів немає стимулу придбавати поліси в надійних страхових компаніях. Через бажання заощадити вони звертаються до дрібних СК, що часто торгують страховкою прямо на узбіччі дороги. За різними оцінками, на такі “підозрілі” компанії доводиться до 30% ринку.

Зараз МТСБУ веде переговори з великими українськими продавцями автоцивілки, щоб добитися підтримки проекту добровільного прямого врегулювання. Проте він може і не знадобитися, оскільки у Верховній Раді вже зареєстрований законопроект, який зробить таку систему обов’язковою.
Просмотров: 649 | Добавил: Rudyk_Ivan | Теги: Україні, зміниться, ДТП:, Автоадвокат Харків, схема, після, робити, юрист ДТП | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Приветствую Вас, Гость!
Воскресенье, 12.05.2024

 тел. 0508506423
 тел. 0683954532
тел. 0639816972