Главная » 2015 » Июнь » 4 » На українських дорогах ввели тимчасові обмеження
13:07
На українських дорогах ввели тимчасові обмеження

До уваги водіїв "крупного" транспорту". Заборона руху автотранспорту з наднормовою вагою у спекотну пору року за температури повітря +28ºС і вище вже набрала чинності в усіх областях України, відтепер та протягом всього літнього періоду великоваговий автотранспорт пересуватиметься основними автомобільними дорогами загального користування здебільшого вночі.
Дорожники пояснюють: за високих температур повітря дорожнє покриття нагрівається до критичних температурних показників, а саме понад 42ºС, внаслідок чого конструкція дорожнього одягу від впливом динамічного навантаження може різко втратити несучу здатність.

Спеціаліст наголошує, що введена заборона діятиме лише за умови спекотної погоди, у прохолодні дні рух великоваговиків здійснюватиметься без обмежень.

«Рухаючись дорогою, покриття якої схильне до деформацій, великоваговий транспорт загальною масою понад 24 тонн з навантаженням більше ніж 7 тонн на вісь лишає на ньому свій слід – глибокі колії, через які утворюються тріщини, а згодом неймовірних розмірів вибоїни», – роз’яснює суть заборони начальник Управління експлуатаційного утримання доріг і безпеки руху Укравтодору Олег Федоренко.

«Дати початку та завершення тимчасових обмежень визначатимуться в залежності від температурних показників повітря. Час обмеження встановлюватиметься в залежності від районування території областей – у більшості випадків від 9-10 години ранку до 21-22 години вечора», – зазначає дорожник.

Відтак за дорученням Укравтодору в усіх областях України вже встановлені відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні панно, а також визначені місця тимчасового відстою транспортних засобів на період дії обмежень.

«Ми розуміємо проблеми перевізників у частині транспортування «швидкопсуву», проте просимо сумлінно поставитись до вимог щодо здійснення перевезень у спеку. З огляду на вкрай обмежене фінансування дорожники не мають змоги усувати збитки від кожного недобросовісного транспортера, а тому вберегти українські дороги від передчасного руйнування та попередити подальший деформаційний процес на вже уражених ділянках можна лише за рахунок дотримання встановлених правил», – наголошує О.Федоренко.

http://automotoclub.info/
Просмотров: 468 | Добавил: Rudyk_Ivan | Теги: дорогах, обмеження, тимчасові, ввели, українських | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Приветствую Вас, Гость!
Суббота, 27.04.2024

 тел. 0508506423
 тел. 0683954532
тел. 0639816972