Главная » 2015 » Август » 7 » Президент підписав Закон про фото- та відеофіксацію порушень на дорогах
16:14
Президент підписав Закон про фото- та відеофіксацію порушень на дорогах

Президент України 6 серпня підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», який передбачає деякі нові повноваження для виконання патрульною поліцією своїх завдань у сфері забезпечення безпеки руху.

До Адміністрації Президента України, на ім’я Президента України, надійшов лист від Начальника Департаменту патрульної служби МВС України Олександра Фацевича з проханням розглянути можливість невідкладного підписання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».

В листі, зокрема, йшлося про те, що «створення патрульної поліції стало помітною реформою в суспільстві, а зростання на понад 60% кількості звернень громадян до патрульної поліції свідчить про неабиякій рівень довіри суспільства». При цьому наголошувалося на необхідності отримання Департаментом патрульної служби додаткових повноважень для більш ефективного функціонування патрульної поліції, особливо в частині забезпечення безпеки руху.

Відповідно до підписаного Президентом України Закону запроваджується автоматична фотозйомка та відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, яка має покращити рівень безпеки дорожнього руху і знизити рівень дорожньо-транспортного травматизму зі смертельними та іншими тяжкими наслідками, також запроваджується новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали, установлюється розмір штрафу або кількості штрафних балів, надаються повноваження щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення уповноваженими працівниками підрозділів патрульної служби МВС.

Відомо, що подібні системи позитивно зарекомендували себе в багатьох країнах світу, зокрема в Німеччині, Швеції, Великій Британії, Італії, Швейцарії, Австрії, Нідерландах, Франції та ін., повідомляє офіційний сайт Президента.

З повним текстом Закону можна ознайомитись та завантажити тут.

Про те, які зміни чекають водіїв читайте тут.
Просмотров: 697 | Добавил: Rudyk_Ivan | Теги: порушень, фото-, відеофіксацію, дорогах, закон, автоадвокат Харьков, нові штрафи, президент, підписав | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Приветствую Вас, Гость!
Среда, 24.04.2024

 тел. 0508506423
 тел. 0683954532
тел. 0639816972