Главная » 2015 » Апрель » 21 » Трьом українським страховикам заборонили продавати автоцивілку
13:23
Трьом українським страховикам заборонили продавати автоцивілку

20 квітня президія Моторного (транспортного) бюро України прийняла рішення про виключення з його асоційованих членів трьох страхових компаній : “Allianz Україна”, СК “ВОНА” і СК “Оранта-Лугань”, пише business.vesti-ukr.com.

Ці компанії автоматично втратили право продавати нові поліси обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників (ОСАГО або автоцивілки).

Але, як регулярно підкреслює МТСБУ, припинення повного і асоційованого членства у Бюро не звільняє страховика від виконання зобов’язань за укладеними раніше договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників. Тобто якщо ваш договір ще дійсний, усі виплати за ним мають бути здійснені.

Як писали “Вісті”, СК “Allianz Україна” втратила повне членство у Бюро на підставі поданої заяви і рішення загальних зборів МТСБУ 26 березня. А тепер втратила ще й асоційоване.

Основою ж для припинення членства страховиків “ВОНА” і “Оранта-Лугань” є заборгованість з сплати базового гарантійного внеску до фонду Бюро. Члени Моторного бюро до 5 листопада минулого року повинні були збільшити базовий гарантійний внесок до Фонду захисту потерпілих до 500 тис. євро, і гарантійний внесок до Фонду страхових гарантій до 1 млн євро. Багато компаній зіткнулися з дефіцитом засобів через девальвацію гривні, тому керівництво Моторки дозволило їм використати для поповнення гарантійного фонду залишки засобів, які вже є у Фонді захисту потерпілих.

«У кого є залишок коштів у Фонді, може перенестися на гарантійний фонд. Деяким компаніям і доплачувати нічого вже не доведеться, іншим потрібно буде доплатити значно меншу суму, – повідомив президент МТСБУ Юрій Гришан.

Це особливо важливо для середніх і невеликих компаній, яким сьогодні дуже складно виживати в кризі ». Крім того, розрахунок цієї суми було вирішено проводити за курсом 2012, коли був прийнятий закон, що вимагає збільшення внесків, а не за поточним. Термін доплати був продовжений до 5 січня 2015, але і компанії, що потім недоплатили, з Бюро не виключалися. За станом на 12 лютого їх залишалося шість.

Експерти стверджують, що процес відходу СК з ринку автоцивілки (і з ринку взагалі) в поточному році продовжиться. “Застосування нової методики моніторингу фінансового стану страховиків, затвердити яке повинні загальні збори членів Бюро, показує, що вісім компаній вже знаходяться в зоні серйозного ризику”, – відмітив Юрій Гришан.

У 2014 році Моторне (транспортне) бюро України з різних причин покинули 18 компаній. Право на продаж полісів автоцивілки в нашій країні зараз має близько 60 страховиків.


По материалу:http://autopalace.com.ua/
Просмотров: 573 | Добавил: Rudyk_Ivan | Теги: автоцивілку, МТСБУ, продавати, заборонили, страховикам, українським, Трьом | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Приветствую Вас, Гость!
Пятница, 26.04.2024

 тел. 0508506423
 тел. 0683954532
тел. 0639816972