Главная » 2015 » Февраль » 27 » «Green Card online» - надійна система оформлення договорів міжнародного страхування «Зелена картка»
23:08
«Green Card online» - надійна система оформлення договорів міжнародного страхування «Зелена картка»
«Green Card online» - надійна система оформлення договорів міжнародного страхування «Зелена картка»

      Останнім часом суттєво збільшилась кількість звернень до Централізованої бази даних МТСБУ (ЦБД МТСБУ) з-за кордону для перевірки валідності договорів міжнародного страхування як з боку іноземних Бюро та компаній-врегулювальників, так і з боку структур, які контролюють наявність страхування відповідальності автовласників. Більш того, зафіксовані випадки, коли після таких звернень закордонними полісменами до ЦБД МТСБУ виявлялася невідповідність інформації у договорі та в записі ЦБД МТСБУ. Результатом таких перевірок стало накладення штрафу та арешт автомобіля страхувальника до моменту придбання нового полісу.

«З метою викоренення подібних неприємних випадків МТСБУ закликає до 100% оформлення договорів міжнародного страхування «Зелена картка» за допомогою системи «Green card online та рекомендує страхувальникам до виїзду за кордон перевірити через Інтернет-портал МТСБУ (www.mtsbu.ua) наявність коректного запису в ЦБД щодо укладеного договору страхування, - наголошує Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко. – Такі перевірки стимулюватимуть страховиків до повного та коректного внесення даних про укладені договори страхування та додадуть українським водіям впевненості на європейських кордонах та автошляхах».

Завдяки функціонуванню системи «Green Card online» забезпечується автоматичний розрахунок страхової премії при укладенні договору страхування, контролюється коректність істотних умов договору страхування, зводиться до мінімуму можливість викривлення інформації при оформленні договору страхування. Як результат, це дозволяє ефективно долати прояви страхового шахрайства при укладенні договору страхування та мінімізує витрати страховиків на операційний облік.

Сьогодні частка укладених договорів міжнародного страхування «Зелена картка» за допомогою «Green Card online» перевищує 75%.

З метою подальшого економічного стимулювання страховиків щодо оформлення договорів за допомогою «Green card online» МТСБУ підготувало для розгляду Координаційною Радою МТСБУ проект рішення про зменшення ставки щомісячних відрахувань до Фонду страхових гарантій (ФСГ) з 2 % до 1 % від страхових премій за договорами міжнародного страхування, прозвітованими із застосуванням підсистеми «GreenCardonline» та про збільшення ставки щомісячних відрахувань до ФСГ з 4% до 6 %, а у подальшому до 10%, при укладанні договорів міжнародного страхування без застосування зазначеної системи.
Просмотров: 454 | Добавил: АВТОАДВОКАТ | Теги: «Green Card online» - надійна систе | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Приветствую Вас, Гость!
Пятница, 26.04.2024

 тел. 0508506423
 тел. 0683954532
тел. 0639816972