Главная » 2015 » Февраль » 6 » МТСБУ розвиває міжнародне співробітництво з метою захисту українських водіїв за кордоном
13:02
МТСБУ розвиває міжнародне співробітництво з метою захисту українських водіїв за кордоном
Одним із важливих напрямків роботи Моторного (транспортного) страхового бюро України є захист прав українських водіїв за кордоном. Так, станом на 31 січня 2015 року МТСБУ укладено договори про захист прав відвідувачів з Бюро восьми країн - членів Міжнародної системи автострахування «Зелена картка»: Греції, Росії, Туреччини, Латвії, Білорусі, Польщі, Данії та Швейцарії.

Головне завдання згаданого договору – вдосконалення та спрощення існуючої процедури врегулювання страхових випадків, де потерпілою стороною є іноземний водій (відвідувач), а дорожньо-транспортна пригода трапилася на території країни, іншої ніж та, що є місцем постійного проживання такого водія. При цьому хоча б одна з цих двох країн не входить до Європейського економічного простору (ЄЕП).

«Підписання таких двосторонніх договорів дозволяє не тільки підвищити захист інтересів українських водіїв, що стали учасниками ДТП за кордоном, а й підняти рівень страхового захисту до стандартів, що є обов’язковими для країн Європейського Союзу, - зазначив Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко. - Це є свідченням того, що страховий ринок України знаходиться на шляху до встановлення якісно нових стандартів».

Підписання таких договорів забезпечує допомогу потерпілим щодо встановлення (ідентифікації) страховика відповідальності автовласника, що був винуватцем ДТП. У випадках, коли ДТП сталася з вини водія незастрахованого чи невстановленого транспортного засобу, потерпілим буде надана інформація про можливі шляхи отримання компенсації збитків (вимога до гарантійного фонду тощо). Бюро країни, де трапилася ДТП, на запит бюро країни, де постійно проживає потерпіла особа, зобов’язане сприяти збору документів (довідки поліції, медичних закладів, СТО, постанови суду тощо), які є необхідними для врегулювання відшкодування збитку.
Просмотров: 444 | Добавил: АВТОАДВОКАТ | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
Приветствую Вас, Гость!
Четверг, 28.03.2024

 тел. 0508506423
 тел. 0683954532
тел. 0639816972